Auto’s

Punto nummer 2

We lopen al een tijd met de gedachte om een andere/nieuwe auto te kopen. Als we steeds met de GP turbo wat  verder weg moeten, is het een dure aan benzine e.d. Ook vakanties naar Italië/Spanje zijn met die auto erg prijzig aan brandstof kosten. Dus wordt er gegoogled, wat gemaild, maar we vinden eigenlijk net niet wat we zoeken. Te duur, te oud, etc, tot ik een bericht op facebook krijg. Een forumlid van GPC heeft een vraag aan me. Ik kon hem neiet verder helpen. Daarna vroeg meer voor de lol of we iemand wisten die een jonge Punto Evo diesel wilde kopen. Gelijk roep ik Lia en laat haar de auto zien. Nu moeten we even denken en vragen aan hem of hij iemand wist voor onze Panda. Of het zo moest zijn, maar we wilde beiden ruilen. Wij de EVO, hij de PANDA. We hebben gezegd dat we het even bekijken hoe het met de badkamer verloopt, maar dat onze interesse gewekt is. We nemen ons finaciele plaatje even door en een dag later mail ik hem met als onderwerp:  DEAL, VERKOCHT. We bespreken samen nogmaals onze prijs. Het is rond en al snel gaan we een afspraak maken hoe we dit gaan oplossen. Ik had tenslotte de oproep van het ziekenhuis al binnen. Dus binnen ‘n week moesten we dit regelen. Woensdag middag schikte ons beiden, dus we gaan naar Eindhoven, omn daar van auto te wisselen en de kentekens over te laten schrijven.

 

Lia heeft voortaan ook een Punto na een tijdperk van vijf jaat en twee Panda’s gereden te hebben. Wat hebben we nu voor haar. Een kilometervreter, want ze maakt tenslotte de kilometers, we kunnen een stuk goedkoper op vakantie, en we hebben een hele mooie jonge auto van 2011. Het is een Fiat Punto EVO 1.3 multi jet Dynamic Plus. Plus nog wel, ja met allerlei opties en gadgets. Een metalic blauwe, 15″ LM, Lederen stuur met Blue en Me TomTom, Ambilight, bocht verlichting, noem maar op. Het kan niet op…Lia is dol gelukkig en we hebben wat we zochten.Puur tevoel, maar het kruisde ons pad en we konde deze deal niet laten staan.


Formule 1 simulator

13 september 2013, Restaria “Hart van Hout” en Restaurant “Ons Jongens” vieren een jubileum. Met een 5 jarig en 1 jarig bestaan wordt dit gevierd, en hoe. Een ware Formule 1 simulator wordt voor het restaurant neer gezet.
Iedereen die vandaag wat besteld, mag een rondje sturen. Dat Luuk zich geen twee keer zeggen. In no time is zijn friet op, en mag hij plaats nemen in een echte rode Ferrari Formule 1 wagen. Hij glundert van oor tot oor.
Er wordt hem nog wat uitgelegd, maar dat hoeft van hem niet. Hij wil sturen, hij wil gassen.

Opperste concenratie, De lampen gaan uit, en weg is Luuk. Al voor de eerste bocht, ligt hij zelfs aan kop. Kijk hem genieten. Hij stuurt zich een als een ware coureur over Monza. Het hoge snelheids-circuit op de F1 kalender.
Na zijn rondjes gereden te hebben, is het al duidelijk. Dit gaat hij winnen, dit geeft hij niet meer uit handen. Wat blijkt, na nog een poging tot rijden van zijn rondjes, wint Luuk met bijna 2 sec verschil.
1.24,8 sec. Hij heeft er echt plezier in gehad. Maar dat blijkt wel aan de foto’s hieronder.


Koud in Nederland

Dat het koud is in Nederland hoef ik jullie ook niet zeggen. Maar dat het wel mooi weer is om te schaatsen, sneeuwpret, of mooie winterfoto’s te maken. Nu doen we iedere maand met de grande punto club een foto wedstrijd. Vaak doe ik mee, en probeer ik een leuke foto te maken. Voor de maand februari het thema Donker, en in maart Koud. Laat ik nu twee vliegen in één klap vangen.

Het weekend was dus voor  het fototoestel. Bepakt en bezakt ben ik ‘s avonds erop uit gegaan. Natuurlijk zijn er een paar vereiste om te mogen deelnemen aan de wedstrijden. Zo moet IK de foto gemaakt hebben, en moet er een GP en/of EVO op staan. Geen punt, we gaan ons best doen. Na enkele uren in de vrieskou te hebben gestaan en vele foto’s later hebben we ons doel bereikt. Mooi foto van de Grande Punto in het donker. Natuurlijk hebben we ook nog een paar hele leuke gemaakt voor mezelf, gewoon omdat ze mooi zijn.

 

SOMEREN IN THE DARK

  

GP IN THE DARK

  


Scheiße !

Men weet hoe zuinig ik ben op mijn spullen, zeker als het mijn auto betreft. Toch is er iemand geweest die het nodog vond om mijn bumper uit nieuwstaat te halen. Ik vermoed dat er iemand met een trapper o.i.d. tegenaan heeft gereden.
Resulteert tot wat krasjes, en lakschade.

Krasjes halen we wel weg met detailen, maar daar waar geen lak meer zit houd het ook voor mij op. Dus hebben we een potje lak besteld, en gaan we eens kijken of we de schade kunnen herstellen. Natuurlijk met wat beter weer, want nu is het geen doen. Mocht het resultaat niet naar mijn zin zijn, dan spuiten we de bumper als nog over. Dan ben ik zeker tevreden. Jammer dat het nu toch weer geld moet kosten….


Voorbereiding Snert Rit

Op 26 februari 2012 start alweer de derde versie van de Snert rit in Someren eind. Deze rit wordt gereden met de Grande Punto Club. Een leuke route van ongeveer 80-90 kilometer door het schone Brabantse landschap. Ook dit jaar zijn we alweer begonnen met deel 3 van deze rit. De eerste voorbereidingen zijn al aan de gang. Komende weken wordt de route diverse maal gereden en bekeken of er nog wijzigingen nodig zijn om er weer echt iets moois van te maken.

Zoals voorgaande jaren is de start en finish in Someren eind. Voor vertrek een lekker bakje koffie en bij terugkomst van de route een lekkere bak snert met brood en spek.

Hierboven een eerste preview. In de zomer is het er mooi, hopelijk in de koude winterdagen ook.

Wilt U meer informatie, kijk dan op www.grandepuntoclub.nl of neem contact op met tony@grandepuntoclub.nl
Ook voor opgave van deze rit kunt U contact opnemen met bovenstaande adressen. Voor het rijden van de rit vragen we een kleine bijdrage van € 2,50 p/p. Daar krijg je dan koffie, snert, brood met spek, en een leuke rit voor. Natuurlijk niet te vergeten, een hele hoop gezelligheid. Enigste vereiste is dat je de rit rijdt met een, Grande Punto, Punto Evo. Uitzonderingen kunnen gemaakt worden als je contact opneemt met bovenstaand email adres.


Foamen Grande Punto

De meeste weten dat ik steeds meer aan het detailen ben geslagen. De auto’s hier voor de deur moeten er dan ook meestal keurig uit zien. Wekelijks wordt de Grande Punto gewassen. Of dat nu een snel wasje is, of lekker een hele zaterdag op offeren. De Grande Punto is een aantal weken geleden al voorzien van een aantal dikke wax lagen. Het is dus een appeltje, eitje op de Grande Punto zuiver te houden.

Deze keer hebben we de Grande Punto gewassen zonder deze ook maar fysiek aan te raken. Dus geen contact met de auto gehad met een washmitt of iets dergelijks. We hebben de auto namelijk gefoamt. Nu zul je denken wat is foamen. We zullen het proberen uit te leggen.

 

Foam is een laag die het vuil op de auto afbreekt. spoel de auto daarna af, dan is het vuil ook verdwenen. In de hieronder staande reportage staat precies beschreven wat we allemaal gedaan hebben.

Natuurlijk eerst foto’s van een Grande Punto die vuil is:

    

 

Goed de auto is dus vies. Nu spuiten we de auto nat, en gaan deze voorzien van een laag FOAM. De “witte sneeuw” laten we lekker een minuut of 8 inweken. Dus lekker tijd voor een bakje koffie, en kijken wat de foam doet. Je ziet het vuil naar beneden lopen. We hebben dus hoop dat de auto al een heel eind zuiver is. Hoe ziet het er dan uit in de FOAM?

 

Lekker sneeuw, dus het vuil wordt dus nu afgebroken. We laten de foam zijn werk doen en zien na het afspuiten wel wat het resultaat is. Nou ik kan je zeggen dat na het afspuiten van de Grande Punto de auto weer echt wit is. De hoge druk in combinatie met wat foam werkt perfect. De auto is niet aangeraakt als alleen met water en foam. Mijn handen zijn droog gebleven. Dit alles is binnen een tijdsbestek van een 15 á 20 minuten gedaan, inclusief alles weer opruimen.

resultaat:

 

 


Grande Punto Turbo

5 september 2011, maandag middag vertrek ik richting Zevenaar om het laatste ritje in mijn zwarte GP te maken, om mijn nieuwe aanwinst op te gaan halen. De week ervoor hebben we na wat heen en weer bellen de knoop door gehakt en een nieuwe GP te kopen. Nou ja nieuw, het is er eentje van 3 jaar jong, maar wel eentje die ik al een tijdje aan het zoeken was.

Een GP in het ambient white met skydome, en natuurlijk de Turbo motor. Bijkomend voordeel van deze GP is dat er ook nog eens allerlei opties opzitten die ook mijn voorkeur hebben. Cruise control, armsteun, Blue & Me Nav en nog veel meer. Ook staat deze GP niet op de standaard 17″ wielen, maar de vorige eigenaar heeft er zelfs 18″ ATS wielen onder gezet. Een verlaging van Novitec geeft deze GP nog eens een cosmitische verandering door 4 centimeter naar het asfalt te zakken.

Ik heb deze auto gekocht met net 27.000km op het klokje, dus de nieuwigheid zit er nog in. Lekker ingereden, en als aller grootste klapper, afgelopen december 2011 voorzien van wat extra anabole steroïde. Beter in het Nederlands als, een lekker chiptuning om er wat meer PK’s en NM’s uit te toveren.

Een heerlijk auto is het nu die constant vermogen en trekkracht heeft. Met dik 145pk en 275nm zit er genoeg power in dit 1100kg auto uit Italië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Proefrit Kia Soul

Zomaar een proefrit.

………..een dagje niets te doen, dus naar de Kia dealer en een proefrit maken met de hagel nieuwe Kia Soul. Een op het oog aparte wagen. Apart is de wagen ook, zowel de buiten zijde als de binnen zijde. Een regenachtige dag, maar het heeft de (achteraf) pret niet mogen drukken. Na het rijbewijs bij de dealer achter gelaten te hebben, zijn we een stukje gaan rijden met de Soul. Een heel verschil dan mijn huidige GP. Maar we wilden gewoon eens iets anders. En dat is het, iets anders………………

 

INTERIEUR

Een heel verschil met de Grande Punto. De instap is al veel hoger. Als je dan eenmaal zit kijk je eens rond. De zit is al een stuk minder. Weinig tot geen zijdelingse steun in de stoelen. Dashboard, Hard, Kaal, Koud, Goedkoop. Koreaans dus. Verder zit het wel allemaal keurig in elkaar en ook allemaal netjes aanwezig. De versie die wi bij houden was voorzien van de nodige snufjes. Ambilight in de speakers die met de muziek meegaan. Geinig en leuk voor twee keer. Daarna gaat zo’n optie toch uit. Het is tenslotte geen rijdende discobal.

 

EXTERIEUR

De buitenzijde is op het oog allemaal zo slecht nog niet. Goed het kleurtje wat we hadden is niet de meest favorieten, maar verder zaten de plaatonderdelen keurig. Netjes aaneengesloten zodat het leek of er veel zorg aan was besteed. Tot je echt dichtbij kwam. Lak kwaliteit is erg matig en heeft een soort sinas appelstructuur. Jammer, want het doet afbreuk aan de auto. Misschien komt het door de kleur, maar is het zonde. Verder is de instap prima, ook achterin. Genoeg ruimte om de nodige boodschappen kratjes nog in de kofferbak te zetten.

 

 

  

Een auto die we niet zouden kopen, past niet echt bij mij. Leuk om er eens mee rond te rijden, but that’s it. Verder hadden we tijdens de proefrit nog bezoek gekregen van de Douane. Deze brigade gaf ons een teken tot stoppen en we moesten de papieren van de Kia Soul overhandigen. Helaas hadden we niets bij. Geen papieren van de auto, geen rijbewijs, helemaal  niets. Na veel heen en weer bellen, praten en het zoeken naar het chasisnummer mochten we toch doorrijden zonder process verbaal. Gelukkig weer afgelopen met een sisser. Wel moest er melding gemaakt worden bij de dealer dat dit zo niet kon en mocht. Weer een sterk en leuk verhaal voor de gezellige avonden.

 


Peugeot 307 SW 1.6 16v

In 2003 heb ik een nieuwe auto gekocht. Dit was noodzakelijk omdat Lia zwanger was van ons eerste kind. Aangezien we nog in een cabriolet reden, ging dit nooit passen. Dus informtie zoeken, en naar dealers. Uiteindelijk bij Peugeot Dealer van de Linden in Someren een hagel nieuwe 307 SW gekocht.

Wat een ideale familie auto is dit. Ruimte, Luxe, alles wat een autorijder wenst. De 307 is precies wat we nodig hadden met de komst van eerste kind. Inderdaad, ontzettend gemakkelijk, al die ruimte. Na de eerste ritjes viel mij het motor vermogen al een beetje tegen. de 1.6 liter is net wat aan de lichte kant voor deze zware 307. Maar je komt goed mee met het verkeer. Binnenin is het genieten in de 307 SW. Door he glazen dak is het erg ruimtelijk, en door alles aan board te hebben, is auto rijden nog leuker. Climate control, allerlei sensoren mbt parkeren, regen, cruise control, goede hifi, kortom, genoeg om mee te spelen.

In mei 2003 is de auto op naam gezet, en half juni is de 307 SW echt gebruikt waarvoor het gemaakt is. Familie auto. Aleen begonnen toen snel allerlei probleempjes. De ene klein, de ander wat vervelender. Steeds weer, totdat de 307 SW stil valt met 100km/u. Niets deed het nog. Geen lampen, geen rem-, stuur bekrachtiger, niets. Met veel ellende de auto stil gezet, en af laten slepen. Sinds die tijd was voor mij het vertrouwen volledig weg in de 307 SW. Ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren, een pas geboren kind achterin, en dan deze storing. Nee de lol is over. Ze zijn maanden bezig geweest om de auto in orde te krijgen. Maar steeds als ik de auto weer enkele weken had, kon deze wederom naar de dealer. In totaal heb ik 2,5 jaar ritjes dealer gemaakt totdat de maat vol was. De 307 SW gaat eruit.

 

Jammer maar helaas. Deze auto bracht mij geen geluk. Met steeds meer tegenzin stapte ik in de 307. In 2006 is dan ook de 307 SW ingeruild op een Fiat Grande Punto. Een auto waar ik nog steeds plezier aan heb.

 

   


Welkom

Welkom bij TonyvdBroek.nl

De site waar je alles kunt vinden over TonyvdBroek. Van Huis tot Auto, van Vrouw tot Kind. Alles wat ik wil delen staat op mijn site. Ik ga ook proberen deze site met regelmaat bij te houden.