Karten

Dagje Circuit Park Berghem

Na het dagje Lelystad wilden we met de hele groep van het indoor karten, lekker naar buiten. Er werden wat emails uitgewisseld, en al snel kwam er een datum dat we (maar) met zijn drieen naar het circuit park Berghem gingen.

We zouden een complete dag (7 heats 10min) gaan rijden maar al snel werd dit 4×20 minuten. Wat hebben de jongens zich vermaakt zeg. Schitterende dag, mat zowel op een droge baan met een zonnetje, als een kletsnatte baan. Maar foto’s zeggen meer dan genoeg. Dus niet te veel woorden aan vuil maken en foto’s bekijken.

 

 

Kort filmpje van het opvangen van een drift met de buitenkart:

Drift?


Karten doe je buiten (zeggen ze)

Zoals de titel al zegt, Karten doe je buiten. Na ruim drie jaar indoor karting, werd het tijd om Luuk kennis te laten maken met het buiten rijden in de kart. Waar kunnen we dit beter doen dan tijdens de “kartbeurs”  op het vernieuwde circuit Lelystad.

‘s Morgens vroeg rijden we met zijn drietjes naar Lelystad on kennis te maken met het buiten rijden. Een schitterend nieuw circuit ligt er helemaal klaar voor. Maar eerst even wat rond neuzen. Luuk heeft meer nodig dan wat ervaring in karten buiten. Dus eerst in de simulator. De officiele simulator voor de autosport staat er kaar voor en Luuk rijdt zijn rondjes. Zo leert hij het circuit kennen, en hoe hard er gewerkt moet worden om deze op de  baan te houden.

Na dit alles even naar de hangars van Lelystad airport om de kartbeurs te bekijken. Sodeju wat staat daar leuk spul tussen. Eerst eens lekker rondneuzen, wat informatie inwinnen, en natuurlijk de nodige spullen vor Luuk kopen. Een nieuwe race overall, nieuwe schoenen en Luuk kan er weer een tijdje tegen.

Dan wordt het toch tijd om in de kart te stappen. Even wennen, maar al snel rijdt hij zijn rondjes. Dit is leuk, dit gaat hard, dit vraagt om meer. Luuk zijn dag is helemaal geslaagd en met een brede smile gaan we weer richting huiswaarts.

 

De kart Beurs…..Wat een leuke dingen die racekarts.

 


42 seconden…..net niet

Het balletje valt net verkeerd. Al maanden zijn we Luuk onder de 43 seconden aan het proberen te rijden. Steeds net niet. Ook nu valt het balletje net verkeerd en rijdt Luuk 43.00 sec. Wel weer een nieuw PR, maar wat zou hij graag ook eens en 42 willen rijden.  We blijven trainen, zeker er nu geen competitie is. Zeven weken lang werken aan die paar tienden die Luuk nog nodig heeft. Het zal hem toch wel een keertje gaan lukken.


Het kan niet lang meer duren….

Inderdaad, lang zal het niet meer duren voor dat Luuk onder de 43 seconden gaat rijden. Al weken zit hij er tegen aan te hikken.

Met een PR van 43:03 seconden is het een kwestie van tijd dat hij aan de goede kant komt te zitten. Daar waar vorig jaar rond deze tijd nog tijden van (uhum) 47 seconden gereden werden, gaat het nu steeds harder en harder. De groep is lekker aan elkaar gewaagd en ze zitten tijdens de competitie wedstrijden dicht bij elkaar. De eerste vier soms maar enkele honderste van seconden. Alleen maar leuk voor de competitie.

Voorheen reden ze maar om de zeven weken een wedstrijd. Nu hebben we de indeling veranderd en rijden ze wekelijks voor punten. Deze worden dan bijgehouden en an het eind hebben we een winnaar. Zo heb je meer kans om toch op het podium te komen staan. Waar je voorheen, als je een slechte dag had, geen enekele kans meer maakte, heb je nu kans genoeg.

Luuk vindt het nog steeds allemaal prachtig, en rijdt dan ook ‘s zondags morgen meet  veel plezier zijn rondjes. We hopen voor hem dat het balletje snel zijn kant op rolt en ook hij in de 42 seconden kan knallen.

 


Hard, harder nog harder..

25 augustus, wederom een kart wedstrijd. Luuk rijdt weer stevig door en zet een vierde tijd neer. Ze rijden allemaal behoorlijk hard. Na de kwalificatie gaan ze 25 rondes rijden. Ook hier wordt Luuk vierde. Helaas “net” geen podium. Maar….Luuk is toch tevreden. Luuk rijdt namelijk een nieuw PR.

Al maanden rijdt hij in de 44 seconden. Met als PR: 44.03 Vandaag was het eindelijk zover dat hij eronder duikt. Met een tijd van 43:93 sec. Hij heeft dan toch een goede dag met karten. Op het podium staan:

1e Mike
2e Mex
3e Celine

Allen zitten binnen 0,7 sec van elkaar. Dus close racing, maar vooral hard harder rijden.