GPC

5 jaar GPC

Sinds 2006 is er een forum voor liefhebbers van het merk Fiat Grande Punto. Dit model is in 2005 op de markt gekomen en snel hebben een aantal enthousiastelingen een forum opgestart. Deze liep erg lekker in no-time werd er gesproken over een officiele club. Met drie man sterk hebben we ons ingezet om in 2007 de vereniging GPC op te richten. 7 februari 2006 is de Grande Punto Club geboren. Nu 5 jaar later in 2012 is de vereniging erg hard gegroeid en het forum is een lust voor elke liefhebber van deze auto’s.

GPC is een gezonde vereniging en organiseert met regelmaat leuke meetings, toertochten, puzzeltochten, clinics, en nog veel meer. Zo is er op het forum maandelijks een foto wedstrijd, waar ieder jaar 12 winnaars uitkomen die strijden voor de foto van het jaar. De jaarlijkse nieuwjaars meeting wordt steeds drukker, de snert rit in het zuiden is een groot succes (mede door de lekkere snert), en evenementen als Viva Italia in Assen, Italia Zandvoort worden goed bezocht. Al met al, een leuke gezellige gezonde vereniging.

Dit moet gevierd worden, en dit hebben we dus gedaan. Iedereen werd uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag. Een grote groep GP en EVO rijders kwamen naar Utrecht. Om daar onder het genot van koffie en gebak weer eens lekker bij te kletsen. Enkele leden van GPC hadden zich ingezet om een leuke route te maken. Deze hebben we gereden en werkelijk de omgeving rond Utrecht kan ook mooi zijn. Na een goede lunch, hebben we onze weg vervolg met een tweede stuk route om als eindpunt in Nieuwkoop aan te komen. Daar hebben we buiten op het terras eerst nog wat gedronken, om daarna een heerlijk buffet te nuttigen. Na het eten, nog lekker gekletst, gedronken, en met als afsluiten koffie met een heerlijk stuk GPC taart. Een grandioze dag die de leden van GPC voor ons gemaakt hebben….

 


40 jaar

en dan ben je VEERTIG geworden. Op valentijsdag 2012. Het deed  geen pijn, er veranderd niets, het leven gaat gewoon door.

Zaterdag-avond, ik zit lekker achter de laptop, muziek kneiterhard aan, en dacht een relaxed zaterdag-avondje te hebben. Niets is minder waar. Lia heeft, zonder dat ik het door had, een suprise party geregeld. Goede kennissen die ik niet zo vaak zie op mijn verjaardag had ze uitgenodigd. Ze had mensen van de GPC uitgenodigd, allemaal mensen waarmee je een zaterdag avond makkelijk vol krijgt.

Iets na achten gaat de achterdeur open, en komt Monique en Wouter binnen. Deze had ik ook verwacht, want Monique wilde haar nagels laten doen. Daarna, Illonka, Daniele en Alessio. Okay, kan het me nog indenken. Daarna de assistente van Lia. Mandy en Rik. Iets klopt er niet. Die komen anders niet gauw op verjaardagen. Daarna een delegatie  van de grande punto club. Ik was totaal verrast. Niets maar dan ook niets had ik in de gaten gehad. Lia had alles geregel, zonder dat ik ook maar iets doorhad. Gevolg, een heel gezellig feest dat tot in de late uurtjes is doorgegaan. Tegen de klok van 05.00 uur (ochtend) zocht ik mijn bed op. Moe, maar tevreden, blij, weet ik al wat meer. Het was echt ontzettend leuk. Lia bedankt……iedereen bedankt………


Nieuwjaars meeting GPC

Op 15 januari 2012 was het zover. De eerste meeting van GPC. Zoals gebruikelijk is het de nieuwjaars meeting.
Net als het jaar ervoor hadden we besloten om ook deze editie in Zaltbommel te houden. Daar kunnen we voor iedereen wat organiseren. Van Karten tot Bowlen, met als afsluiting een heerlijke schotel met Saté, gyros, hamburgers en noem maar op.

Nadat iedereen gearriveerd was in Zaltbommel, hebben we eerst bekeken wie er allemaal mee deed met karten, en bowlen. Als deze lijsten zijn ingevuld, wordt om 14.30 uur de eerste heat los gelaten. Half uurtje later nog eens een man of 10 in de kart om er weer een competieve wedstrijd van te maken. Na he karten werd er wat gedronken en werden de indelingen van de banen om te gaan bowlen. Lekker een uurtje met de ballen gooien. Een hoop lol, en waar het bij ons om gaat, “Meedoen en lol hebben is belangrijker dan winnen.”

Als afsluiting is er een grote delegatie blijven eten, waarna iedereen richting huiswaarts gaat. Voor de één wat verder dan de ander. Zo was er bezoek uit Bönn, Het hoge noorden, en het diepe zuiden. Van herre en verre. We hebben een leuke dag gehad, en dat is het belangrijkste.


Voorbereiding Snert Rit

Op 26 februari 2012 start alweer de derde versie van de Snert rit in Someren eind. Deze rit wordt gereden met de Grande Punto Club. Een leuke route van ongeveer 80-90 kilometer door het schone Brabantse landschap. Ook dit jaar zijn we alweer begonnen met deel 3 van deze rit. De eerste voorbereidingen zijn al aan de gang. Komende weken wordt de route diverse maal gereden en bekeken of er nog wijzigingen nodig zijn om er weer echt iets moois van te maken.

Zoals voorgaande jaren is de start en finish in Someren eind. Voor vertrek een lekker bakje koffie en bij terugkomst van de route een lekkere bak snert met brood en spek.

Hierboven een eerste preview. In de zomer is het er mooi, hopelijk in de koude winterdagen ook.

Wilt U meer informatie, kijk dan op www.grandepuntoclub.nl of neem contact op met tony@grandepuntoclub.nl
Ook voor opgave van deze rit kunt U contact opnemen met bovenstaande adressen. Voor het rijden van de rit vragen we een kleine bijdrage van € 2,50 p/p. Daar krijg je dan koffie, snert, brood met spek, en een leuke rit voor. Natuurlijk niet te vergeten, een hele hoop gezelligheid. Enigste vereiste is dat je de rit rijdt met een, Grande Punto, Punto Evo. Uitzonderingen kunnen gemaakt worden als je contact opneemt met bovenstaand email adres.


Z/W of toch kleur?

Laatst had een clublid van GPC een leuke herfstfoto op facebook gezet. Een heel leuk plaatje, die ze daarna ook weer zwart/wit had gemaakt. Bij mij kwam het idee om deze foto toch weer een beetje kleur te geven. Maar dan alleen de auto. Voor de rest laten we foto Z/W.

Na wat heen en weer mailen voor de juiste foto, hebben we er een leuk plaatje van gemaakt:


Foamen Grande Punto

De meeste weten dat ik steeds meer aan het detailen ben geslagen. De auto’s hier voor de deur moeten er dan ook meestal keurig uit zien. Wekelijks wordt de Grande Punto gewassen. Of dat nu een snel wasje is, of lekker een hele zaterdag op offeren. De Grande Punto is een aantal weken geleden al voorzien van een aantal dikke wax lagen. Het is dus een appeltje, eitje op de Grande Punto zuiver te houden.

Deze keer hebben we de Grande Punto gewassen zonder deze ook maar fysiek aan te raken. Dus geen contact met de auto gehad met een washmitt of iets dergelijks. We hebben de auto namelijk gefoamt. Nu zul je denken wat is foamen. We zullen het proberen uit te leggen.

 

Foam is een laag die het vuil op de auto afbreekt. spoel de auto daarna af, dan is het vuil ook verdwenen. In de hieronder staande reportage staat precies beschreven wat we allemaal gedaan hebben.

Natuurlijk eerst foto’s van een Grande Punto die vuil is:

    

 

Goed de auto is dus vies. Nu spuiten we de auto nat, en gaan deze voorzien van een laag FOAM. De “witte sneeuw” laten we lekker een minuut of 8 inweken. Dus lekker tijd voor een bakje koffie, en kijken wat de foam doet. Je ziet het vuil naar beneden lopen. We hebben dus hoop dat de auto al een heel eind zuiver is. Hoe ziet het er dan uit in de FOAM?

 

Lekker sneeuw, dus het vuil wordt dus nu afgebroken. We laten de foam zijn werk doen en zien na het afspuiten wel wat het resultaat is. Nou ik kan je zeggen dat na het afspuiten van de Grande Punto de auto weer echt wit is. De hoge druk in combinatie met wat foam werkt perfect. De auto is niet aangeraakt als alleen met water en foam. Mijn handen zijn droog gebleven. Dit alles is binnen een tijdsbestek van een 15 á 20 minuten gedaan, inclusief alles weer opruimen.

resultaat:

 

 


Grande Punto Turbo

5 september 2011, maandag middag vertrek ik richting Zevenaar om het laatste ritje in mijn zwarte GP te maken, om mijn nieuwe aanwinst op te gaan halen. De week ervoor hebben we na wat heen en weer bellen de knoop door gehakt en een nieuwe GP te kopen. Nou ja nieuw, het is er eentje van 3 jaar jong, maar wel eentje die ik al een tijdje aan het zoeken was.

Een GP in het ambient white met skydome, en natuurlijk de Turbo motor. Bijkomend voordeel van deze GP is dat er ook nog eens allerlei opties opzitten die ook mijn voorkeur hebben. Cruise control, armsteun, Blue & Me Nav en nog veel meer. Ook staat deze GP niet op de standaard 17″ wielen, maar de vorige eigenaar heeft er zelfs 18″ ATS wielen onder gezet. Een verlaging van Novitec geeft deze GP nog eens een cosmitische verandering door 4 centimeter naar het asfalt te zakken.

Ik heb deze auto gekocht met net 27.000km op het klokje, dus de nieuwigheid zit er nog in. Lekker ingereden, en als aller grootste klapper, afgelopen december 2011 voorzien van wat extra anabole steroïde. Beter in het Nederlands als, een lekker chiptuning om er wat meer PK’s en NM’s uit te toveren.

Een heerlijk auto is het nu die constant vermogen en trekkracht heeft. Met dik 145pk en 275nm zit er genoeg power in dit 1100kg auto uit Italië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Welkom

Welkom bij TonyvdBroek.nl

De site waar je alles kunt vinden over TonyvdBroek. Van Huis tot Auto, van Vrouw tot Kind. Alles wat ik wil delen staat op mijn site. Ik ga ook proberen deze site met regelmaat bij te houden.