Foamen Grande Punto

De meeste weten dat ik steeds meer aan het detailen ben geslagen. De auto’s hier voor de deur moeten er dan ook meestal keurig uit zien. Wekelijks wordt de Grande Punto gewassen. Of dat nu een snel wasje is, of lekker een hele zaterdag op offeren. De Grande Punto is een aantal weken geleden al voorzien van een aantal dikke wax lagen. Het is dus een appeltje, eitje op de Grande Punto zuiver te houden.

Deze keer hebben we de Grande Punto gewassen zonder deze ook maar fysiek aan te raken. Dus geen contact met de auto gehad met een washmitt of iets dergelijks. We hebben de auto namelijk gefoamt. Nu zul je denken wat is foamen. We zullen het proberen uit te leggen.

 

Foam is een laag die het vuil op de auto afbreekt. spoel de auto daarna af, dan is het vuil ook verdwenen. In de hieronder staande reportage staat precies beschreven wat we allemaal gedaan hebben.

Natuurlijk eerst foto’s van een Grande Punto die vuil is:

    

 

Goed de auto is dus vies. Nu spuiten we de auto nat, en gaan deze voorzien van een laag FOAM. De “witte sneeuw” laten we lekker een minuut of 8 inweken. Dus lekker tijd voor een bakje koffie, en kijken wat de foam doet. Je ziet het vuil naar beneden lopen. We hebben dus hoop dat de auto al een heel eind zuiver is. Hoe ziet het er dan uit in de FOAM?

 

Lekker sneeuw, dus het vuil wordt dus nu afgebroken. We laten de foam zijn werk doen en zien na het afspuiten wel wat het resultaat is. Nou ik kan je zeggen dat na het afspuiten van de Grande Punto de auto weer echt wit is. De hoge druk in combinatie met wat foam werkt perfect. De auto is niet aangeraakt als alleen met water en foam. Mijn handen zijn droog gebleven. Dit alles is binnen een tijdsbestek van een 15 á 20 minuten gedaan, inclusief alles weer opruimen.

resultaat:

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>