Podium, hoogtse trede, 1e plaats!

Eindelijk,

Na trainen en hard werken is het dan toch gelukt. Het hoogste plekje op het podium is voor Luuk. De laatste keer voor de vakantie, een wedstrijd. Spannend.

Eerst een vijftal rondes lekker warm rijden. Daarna, gaan ze vijf minuten kwalificieren. Hier zien we Luuk al gaan als een speer. Steeds vrij baan. Dus lekker zijn eigen rondjes kunnen rijden. Resultaat, POLE POSITION!

 

Even uit de karts, en rust. 10 tal minuten later zitten ze er weer klaar voor. Luuk staat dus voorop en kan als eerste weg. Nog even uitgelegd wat te doen voor de eerste bocht, zodat ze hem niet kunnen passeren en dan vol ervoor gaan. Het zou een knotsgekke wedstrijd worden van 30 minuten.  In het begin is het gewoon erg spannend. Dan rijdt de een weer de snelste ronde, daarna de andere. Zo rijden ze met drieën om en om. Leuk voor publiek, spannend voor ons. Dan staat Luuk stil……….. De kap die los gegaan is tijdens een aanraking met de banden, heeft zijn kart uitgezet. PISNIJDIG is hij, maar al snel is de kap verwijderd, en kan de wedstrijd verder. Nu nog meer gedreven. De wedstrijd leiding schrapt deze ronde dat hij stil gestaan heeft uit de wedstrijd, en zo blijft het spannend. Tegen het eind van de wedstrijd kunnen we nog niet zeggen wie er eerste staat.

Maar slaat het noodlot nu weer toe bij Luuk? Op het rechte stuk begint zijn kart te pruttelen als een koffie molen.Snelheid is er nog wel maar he geluid verraad wat anders. Ronde later, beginnen de eerste kleine schuivers met als laatste eentje vol de banden in  vliegt. CODE ROOD! De baan is spek-glad geworden door olieverlies uit de kart van Luuk. Dit ondervindt ook de baan-official die vol onderuit gaat. Besloten wordt om NIET verder te gaan rijden, en de wedstrijd te stoppen. Luuk in tranen omdat hij zich verantwoord voelt voor de schuif partijen. Maar als snel draait alles om. Iedereen is weer vriendjes met elkaar, en er zijn geen letsels overgehouden aan de schuif partijen.

De prijs uitreiking: Niemand weet waar we nu nog aan toe zijn. Zeker na zo’n rare wedstrijd. Besloten is dan ook de laatste paar rondes te schrappen uit de wedstrijd, zodat iedereen nog kans heeft. Uiteindelijk houdt Luuk nog tweehonderdste seconden over op de nummer twee en mag hij op het hoogste treedje……..

Proficiat Luuk, en nu snel onder de 44 sec.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>