Drup drup

De deurbel, de buurvrouw met een gezicht van: Iets is er aan de hand, hoe ga ik het brengen. Met de woorden van, volgens mij hebben jullie een lekkage in de badkamer. Het wordt stil,en we gaan denken, zou het dan toch van ons afkomen? Nou we gaan maar eens op onderzoek. De eerste plat wordt verwijderd. NAT, we trekken, slaan wat tegels los, NAT, we breken nog even door, NAT. Dju, wat een natte bedoeling. Terug naar de buren, met een bevestiging dat wij de lekkage hebben. Gelukkig is de oorzaak in ieder geval gevonden. Pech dat het net bij ons moet zijn. Al snel bellen we de verzekering met de vraag hoe nu verder.

Alles is geregeld en we kunnen verder gaan met demonteren van onze douche.

 

Nu drogen drogen en nog eens drogen. De loodgieter en de tegelzetter worden gebeld, en we willen aan de slag. Nee er mag ┬áNIETS gedaan worden voor dat de expert is geweest. Deze gaat de hoogte van de schade bepalen. Zodra hij geweest is, mogen we pas verder. Er gaan dus enkele dagen voorbij, een week verder en elders douche (wat een ellende), komt de expert. Hij neemt de schade op, maakt foto’s, kijkt beneden naar het plafond, muur, meet wat waardes met een vochtmeter, en gaat weer naar kantoor met het bericht, jullie horen morgen van me. Dag later ligt er een expertise rapport in mijn mailbox en weten we wat we vergoed krijgen. Het advies van laat alles eerst nog even drogen, hebben we nog een week een bouwontvochtiger in de badkamer gehad, maar daarna kunnen de tegelzetter en de loodgieter weer aan de slag. Enkele dagen later is alles klaar, en kunnen we eindelijk naar 4 weken weer thuis douche. Aaaah wat is dat lekkerrrrrr….

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>