Peugeot 307 SW 1.6 16v

In 2003 heb ik een nieuwe auto gekocht. Dit was noodzakelijk omdat Lia zwanger was van ons eerste kind. Aangezien we nog in een cabriolet reden, ging dit nooit passen. Dus informtie zoeken, en naar dealers. Uiteindelijk bij Peugeot Dealer van de Linden in Someren een hagel nieuwe 307 SW gekocht.

Wat een ideale familie auto is dit. Ruimte, Luxe, alles wat een autorijder wenst. De 307 is precies wat we nodig hadden met de komst van eerste kind. Inderdaad, ontzettend gemakkelijk, al die ruimte. Na de eerste ritjes viel mij het motor vermogen al een beetje tegen. de 1.6 liter is net wat aan de lichte kant voor deze zware 307. Maar je komt goed mee met het verkeer. Binnenin is het genieten in de 307 SW. Door he glazen dak is het erg ruimtelijk, en door alles aan board te hebben, is auto rijden nog leuker. Climate control, allerlei sensoren mbt parkeren, regen, cruise control, goede hifi, kortom, genoeg om mee te spelen.

In mei 2003 is de auto op naam gezet, en half juni is de 307 SW echt gebruikt waarvoor het gemaakt is. Familie auto. Aleen begonnen toen snel allerlei probleempjes. De ene klein, de ander wat vervelender. Steeds weer, totdat de 307 SW stil valt met 100km/u. Niets deed het nog. Geen lampen, geen rem-, stuur bekrachtiger, niets. Met veel ellende de auto stil gezet, en af laten slepen. Sinds die tijd was voor mij het vertrouwen volledig weg in de 307 SW. Ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren, een pas geboren kind achterin, en dan deze storing. Nee de lol is over. Ze zijn maanden bezig geweest om de auto in orde te krijgen. Maar steeds als ik de auto weer enkele weken had, kon deze wederom naar de dealer. In totaal heb ik 2,5 jaar ritjes dealer gemaakt totdat de maat vol was. De 307 SW gaat eruit.

 

Jammer maar helaas. Deze auto bracht mij geen geluk. Met steeds meer tegenzin stapte ik in de 307. In 2006 is dan ook de 307 SW ingeruild op een Fiat Grande Punto. Een auto waar ik nog steeds plezier aan heb.

 

   

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>