Proefrit Kia Soul

Zomaar een proefrit.

………..een dagje niets te doen, dus naar de Kia dealer en een proefrit maken met de hagel nieuwe Kia Soul. Een op het oog aparte wagen. Apart is de wagen ook, zowel de buiten zijde als de binnen zijde. Een regenachtige dag, maar het heeft de (achteraf) pret niet mogen drukken. Na het rijbewijs bij de dealer achter gelaten te hebben, zijn we een stukje gaan rijden met de Soul. Een heel verschil dan mijn huidige GP. Maar we wilden gewoon eens iets anders. En dat is het, iets anders………………

 

INTERIEUR

Een heel verschil met de Grande Punto. De instap is al veel hoger. Als je dan eenmaal zit kijk je eens rond. De zit is al een stuk minder. Weinig tot geen zijdelingse steun in de stoelen. Dashboard, Hard, Kaal, Koud, Goedkoop. Koreaans dus. Verder zit het wel allemaal keurig in elkaar en ook allemaal netjes aanwezig. De versie die wi bij houden was voorzien van de nodige snufjes. Ambilight in de speakers die met de muziek meegaan. Geinig en leuk voor twee keer. Daarna gaat zo’n optie toch uit. Het is tenslotte geen rijdende discobal.

 

EXTERIEUR

De buitenzijde is op het oog allemaal zo slecht nog niet. Goed het kleurtje wat we hadden is niet de meest favorieten, maar verder zaten de plaatonderdelen keurig. Netjes aaneengesloten zodat het leek of er veel zorg aan was besteed. Tot je echt dichtbij kwam. Lak kwaliteit is erg matig en heeft een soort sinas appelstructuur. Jammer, want het doet afbreuk aan de auto. Misschien komt het door de kleur, maar is het zonde. Verder is de instap prima, ook achterin. Genoeg ruimte om de nodige boodschappen kratjes nog in de kofferbak te zetten.

 

 

  

Een auto die we niet zouden kopen, past niet echt bij mij. Leuk om er eens mee rond te rijden, but that’s it. Verder hadden we tijdens de proefrit nog bezoek gekregen van de Douane. Deze brigade gaf ons een teken tot stoppen en we moesten de papieren van de Kia Soul overhandigen. Helaas hadden we niets bij. Geen papieren van de auto, geen rijbewijs, helemaal  niets. Na veel heen en weer bellen, praten en het zoeken naar het chasisnummer mochten we toch doorrijden zonder process verbaal. Gelukkig weer afgelopen met een sisser. Wel moest er melding gemaakt worden bij de dealer dat dit zo niet kon en mocht. Weer een sterk en leuk verhaal voor de gezellige avonden.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>